nov
11
2020

Jämställd skogssektor

Från #metoo till handling - från handling till resultat!

Skogslänet Västerbotten och Nolia välkomnar till en nationell jämställdhetskonferens för skogssektorn, den 11 november i Umeå!

2018 hölls den första nationella skogliga jämställdhetskonferensen - nu kommer uppföljningen! Det blir metodverkstad, exempel på förändringsresan som skett sedan sist och mycket mer. Boka in datumet redan nu!

Plats: Nolia Umeå

Mer information hittar du på skogsnolia.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera