Betkonsulent - Nordic Sugar Örtofta

Sista ansökningsdag: 2023-12-10

Var med och utveckla framtidens betodling!

Sockerbetorna är den gröda som haft den mest positiva skördeutvecklingen de senaste decennierna. Det arbetet fortsätter vi med, i samarbete med våra betodlare och Nordic Beet Research. Vi ingår i Nordzucker som med en omsättning på ca 1,5 mdr euro är en av Europas ledande sockerproducenter.

Nu har vi en spännande roll att tillsätta på vårt Agricenter. Vi söker dig som vill jobba tillsammans med våra betodlare och odlingsutveckling med målsättningen att säkra betgrödans långsiktiga konkurrenskraft. Är du agronom eller lantmästare och tycker det skulle vara spännande att bidra till att utveckla relationerna med Nordic Sugars odlare och utvecklingen av betodlingen i Sverige? Då kan detta vara jobbet för dig!

 

Vi har en attraktiv placering mitt i Skåne, strax utanför Lund, och inom företaget finns goda karriärmöjligheter. Här finns en god stämning och sammanhållning, och en kultur präglad av humor och kamratskap.

Avdelningen AGRI Center
AGRI Center är den del av Nordic Sugar som utgör länken mellan betodlarna och industrin. Här hittar vi ett tätt samarbetande team på fem personer i en inkluderande avdelning med högt i tak. Avdelningens främsta uppdrag är att kontraktera sockerbetsgrödan, det vill säga att se till att det kommer in så mycket sockerbetor från betodlarna som fabriken efterfrågar, så att vi sedan kan göra den mängd socker som våra kunder efterfrågar. Det är här våra betodlare har sina kontaktpersoner, rådgivare och koordinatorer kring odling och logistik. Gruppen delar på arbetsuppgifterna vilket ger stor variation och flexibilitet.

Rollen som betkonsulent
Detta är en varierande tjänst som beroende på årstid ser lite olika ut. På våren hjälper du bl a odlarna med betodlingen, hanterar kontrakt och planerar logistik. Du deltar i mässor och möten för odlare och agerar expert på sockerbetsgrödan i olika sammanhang. På hösten spenderas en del av tiden i betmottagningen, där vi ser till att rätt mängd flödar in till fabriken. Det innebär också mycket kontakt med betodlarna och transportörer för att koordinera leveranser av betor. Som betkonsulent blir dina främsta ansvarsområden att:

  • Vara rådgivare och affärskontakt med betodlare
  • Administrera kontrakt och andra uppgifter i SAP och Excel
  • Koordinera och planera bettransporter och kalkleveranser
  • Deltaga i IT-projekt på gruppnivå inom Nordzucker
  • Ha kontakt med vårt forskningsföretag, NBR

Vem vi söker
För att passa för rollen som betkonsulent behöver du ha en lantbruksutbildning som tex agronom eller lantmästare, och gärna några års erfarenhet av en liknande roll. Vidare behöver du vara en utåtriktad och kommunikativ person, samtidigt som du har en analytisk och ordningsam ådra i det att jobbet också innehåller en hel del administration. Det är också viktigt att du kan kommunicera i skrift och tal på engelska, då detta är koncernspråket och ett vanligt inslag vardagen.

Tjänsten är placerade i Örtofta och du refererar till den svenska chefen för Agricenter som också är placerad i Örtofta. Enheten består sammanlagt av 5 medarbetare. Ordinarie arbetstid är dagtid med möjlighet till flex. Tjänsten kan innebära visst skiftarbete i kampanjperioden september-januari.

I gengäld erbjuder vi goda förmåner, ett stimulerande och omväxlande arbete, en positiv och stöttande kultur plus ett stort mått av flexibilitet i vardagen.

Ansökan och information
Låter detta intressant skickar du din ansökan senast den 10:e december via denna länk. Om du önskar ytterligare information om befattningen kontaktar du rekryterande chef Anders Rydén tfn: 0709–53 72 64 eller rekryterare Emil Gretland, tfn: 0709-53 74 57. Fackliga frågor besvaras av Eva Nilsson tfn: 0709-53 96 36.

Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så vänta inte med din ansökan!


E-post: anders.ryden@nordzucker.com
Företagets hemsida

På Nordic Sugar Sverige arbetar vi med hållbarhet i fokus. Genom stora investeringar satsar vi på att bli en av de modernaste och mest konkurrenskraftiga sockerindustrierna i Europa. Vår ”Go Green”-satsning innebär att vi hela tiden utvecklar nya, resurssmarta, hållbara energilösningar. På vårt sockerbruk i Örtofta driftsatte vi i höstas en ångledning för att ta hand om fossilfri energi från Kraftringens närliggande värmeverk, vilket innebar en minskning av naturgasbehovet med 25%. Ett initiativ som belönades med Eslövs kommuns miljöpris 2022. Vi har en attraktiv placering mitt i Skåne, strax utanför Lund, och inom företaget finns goda karriärmöjligheter. Här finns en god stämning och sammanhållning, och en kultur präglad av humor och kamratskap. Vi ingår i Nordzucker som med en omsättning på ca 1,5 mdr euro är en av Europas ledande sockerproducenter.


Anmäl dig till vår platsannonsbevakare


Söker du personal? Lägg in din platsannons här! Länket går till Jordbruksaktuellt i formuläret väljer du vilken tidning du vill visa annonsen på.

Team Leader for Product Management and Product Development

AAK söker en Team Leader for Product Management and Product Development

Sista ansökningsdag: 17/12 Läs mer
 
Betkonsulent - Nordic Sugar Örtofta

Vi söker dig som vill jobba tillsammans med våra betodlare och odlingsutveckling med målsättningen att säkra betgrödans långsiktiga konkurrenskraft. Är du agronom eller lantmästare och tycker det skulle vara spännande att bidra till att utveckla relationerna med Nordic Sugars odlare och utvecklingen av betodlingen i Sverige? Då kan detta vara jobbet för dig!

Sista ansökningsdag: 10/12 Läs mer
 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste