Så är Toyotas nya Land Cruiser

Senaste modellen av Toyotas fyrhjulsdrivna Land Cruiser har flera funktioner som ska hjälpa föraren vid svår terrängkörning.

Toyotas nya Land Cruiser finns som 5- och 7-sitsig. Foto: Toyota

Land Cruiser är en bilmodell som funnits i 65 år, men enligt Toyota har karossen på den senaste modellen gjorts mer stryktålig och anpassats mer efter sitt ändamål som terrängfordon. Bland annat genom en mer sluttande motorhuv för bättre sikt framåt, högre grill och mer skyddad placering av strålkastarna. 

Hjälpmedel vid terrängkörning

Förutom bättre komfort och högre stryktålighet än tidigare modeller har den nya Land Cruiser enligt Toyota också utrustats med flera system som är bra vid körning i svår terräng. Bland annat en typ av intelligent bakhjulsdifferential och en krypkörningsassistent med fem olika hastigheter är några utav dessa. Det finns även en Multi-terrain Monitor som visar en detaljerad bild av terrängen runt och under bilen. 

Fakta: Nya Land Cruiser

Drivlinan:  Fyrcylindrig 2,8-liters D-4D dieselmotor på 177 hästkrafter med 6-stegad automatlåda.

Bränsle­förbrukning: vid blandad körning är 7,4 liter/100 km med en CO2-utsläpp på 194 gram/km.

Övrigt: Utrustad med Toyota Safety Sense, som omfattar aktivt krockskyddssystem med fotgängardetektion, aktiv farthållare, körfilsvarning, automatiskt helljus och vägskyltsigenkänning.

Nya Land Cruiser finns som 5- och 7-sitsig.

Källa: Toyotas pressmeddelande

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera