Dans i digital skog för skolbarn

Över tusen skolbarn i Botkyrka kommer de närmsta veckorna bli inbjudna att se dansföreställningen TRÄD.  

TRÄD är en dansföreställning av Cristina Capriol som utspelar sig i en digital skog. Foto: Håkan Larsson

Koreografen Cristina Caprioli kommer hålla 45 föreställningar för skolklasser med föreställningen TRÄD. 

- Jag gillar inte idén om att man köper en upplevelse för pengar, som någon sorts konsumtion som man tuggar i sig. För mig handlar det om det motsatta: att få ge bort något och få den som kommer att för ett ögonblick glömma sig själv och uppgå i något större. Att få dela den upplevelsen med andra, men utan ord, säger Cristina Caprioli, i ett pressmeddelande.

Föreställningen TRÄD beskrivs som en upphittad skog som man upplever väldigt fysiskt, påtagligt, som man kan beträda och kliva in i, en fantasi. Där inne väntar upplevelser som är konkreta och som upplevs med den egna kroppen. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera