Svenska Kyrkan annonserar virke digitalt

Växjö stift har beslutat att utöver att sälja sin rotposter som vanligt valt att annonsera ut samtliga rotposter via den digitala marknadsplatsen Virkesbörsen

Virkesbörsens idé bygger på att skogsägare lättare skulle få se vad de får betalt. Nu testar Växjö stift den digitala marknadsplatsen för virke. Foto: mostphotos

Växjö stifts försäljningen genom Virkesbörsen kommer fungera som ett komplement till den ordinarie försäljningen där rotpost förmedlas per brev.

Adam Aljaraidah, vd för Virkesbörsen. Foto: Elin Fries

– Växjö stift ser det som en extra försäljningskanal för att nå ut till extra köpare, men även som en möjlighet att nå utländska köpare, säger Adam Aljaraidah, vd för Virkesbörsen.

Virkesbörsen grundades 2015 och för den enskilde skogsägaren innebär det i praktiken att man genom att fylla i uppgifter på nätet kan ta emot anbud från flera olika aktörer.

Läs mer: Alternativ till traditionellt virkesköp

Virkesposterna för Växjö stift publicerades den 10:e januari och budgivningen kommer fortsätta fram till den 8:e februari. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera