Detta kommer det forskas mer om i skogen

Igår presenterade skogsnäringen sin nya forskningsagenda om vad som anses som vara de mest prioriterade forskningsområdena.  

Mer industriellt trähusbyggande var på agendan. Foto: Thinkstock.

Lanseringen av agendan skedde vid ett seminarium hos Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) i Stockholm och samlade cirka 200 personer från skogsindustrin och akademin. Föjlande forskninsområden kommer bli särskillt prioriterade: 

  •  Öka tillväxten i hållbart brukad skog
  •  Stärka konkurrenskraften i befintliga produkter och processer
  •  Utveckla nya biobaserade produkter
  •  Öka det industriella träbyggandet

Den årliga investeringen i den skogliga forskningen motsvarar mer än 4 miljarder kronor varav skogsnäringen och stiftelser står för två tredjedelar och statliga satsningar står för en tredjedel. Stora Ensos vd och koncernchef Karl-Henrik Sundström framhöll att det är viktigt att skogsnäringen har en gemensam forskningsagenda, så resurserna används effektivt.

– Sju procent av vår försäljning kommer från produkter och tjänster som inte fanns för tre år sedan, sa Karl-Henrik Sundström i ett pressmeddelande där han syftar på organisationens satsningar på intelligenta förpackningar, dissolvingmassa till textilier och korslimmat trä. 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera