Nya rekordsiffor för limträ

Suget efter limträ är stort och nu meddelar Martinsons Trä att de slagit rekord i limträförsäljning på den svenska marknaden under 2017.

Limträförsäljningen fortsätter att vara stark och flera bolag satsar nu på produktionslinjer med korslimmat trä. Foto: mostphotos

Statistik från Svenskt Limträvisar att den totala limträförsäljningen i Sverige ökat med åtta procent under 2017. För Martinsons Trä innebar det ökade intresset för limträ en ökad försäljningen med nästan 15 procent och det finns ingenting som tyder på att användningen kommer minska i framtiden. Tvärtom. 

– Vi har sett en ökning under flera år. Det här är ett bevis på att branschen befinner sig i ett skifte där både trä överlag och limträ tar marknadsandelar, säger Lars Källströmer, försäljningschef för byggprodukter på Martinsons Trä, i ett pressmeddelande. 

Sedan 2015 har Martinsons Trä försäljning av limträ ökat stadigt och Martinssons menar att det beror på en ökad kunskap om materialet men också på det växande intresset för att använda trä i allt från små till stora konstruktioner.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste