Elever ska lära sig klimatforskning hos SMHI

Gymnasieelever ska lära sig mer klimat och kunskap om beräkning av ett förändrat klimat genom ett samarbete med SMHI som startar i dag. 

Nu ska elever bli bättre på klimatvetenskap. Foto: mostphotos 

Ett 60-tal gymnasieelever från Kunskapsgymnasiet i Norrköping besöker i dag SMHI  för att lära sig mer om klimatvetenskap och hur man beräknar ett framtida klimat. Eleverna kommer bland annat att lyssna till föreläsningar om klimat, hur utsläpp av växthusgaser påverkar det och om klimatförändringar i Arktis. De kommer också att få prova på ett Minecraftspel om klimatanpassning som SMHI just nu utvecklar.

Samarbetet mellan SMHI och Kunskapsgymnasiet är beräknat att pågå i flera år. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera