Sälj överskottet till grannen

Lars Ektander letade efter ett sätt att sälja kött efter jakten. Han hittade inget bra, så han startade en egen köp- och säljsida.

Lars Ektander ville hitta ett enkelt sätt att sälja viltkött. Han hittade inget så han byggde en egen köp- och säljsida. Foto: Skärmdump

Grannensskafferi.se är en helt ny hemsida för alla dem som vill sälja och köpa livsmedel av varandra.

– Jag är själv jägare och har haft svårt att sälja mitt viltkött även fast att jag vet att efterfrågan är stor. Så jag hoppas att det här ska underlätta, säger Lars Ektander.

Minska svinn

Han är uppvuxen på en gård utanför Väderstad där man i produktionen ofta även får fram ägg med två gulor, som de haft svårt att sälja.

– Vi gillar ägg inom familjen, men så många ägg kan inte ens vi äta, skrattar Lars och fortsätter:

– Vi vet att många skulle vilja ha äggen, så vi skulle vilja kunna sälja dem istället för att slänga dem.

Lars Ektander som står bakom grannensskafferi.se. Foto: Privat

Olika kategorier

Via hemsidan grannensskafferi.se lägger den som vill sälja en produkt enkelt in en annons. Man anger var i landet man befinner sig och vad man säljer. Det finns olika kategorier; kött, frukt/grönt, svamp, bär med mera.  

Hemsidan är sprillans ny och just nu finns det ett par olika annonser kring kött, ved och ägg. Hur själva affären går till efter att annonsen lagts ut bestämmer säljaren och köparen själva. Förutom köp- och säljannonser kommer även hemsidan framöver att innehålla en del inspiration i form av recept.

Win-win

Lars har genom sina kontakter med andra jägare och bönder sett behovet och intresset för den här typen av annonsplats. Att intresset från konsumenter också är stort att veta varifrån maten kommer gör det hela till en win-win och ett bra sätt att mötas, tror Lars.

– På det här sättet kan vi på ett enkelt sätt förmedla högkvalitativa produkter. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste