Södra säljer sin norska verksamhet

Södra säljer Södra Wood AS till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten. Ett 70-tal medarbetare berörs av försäljningen.

 

Det tyska företaget Sörnsen Holzleisten grundades 1945 och har flera enheter i norra Tyskland, Estland, Sverige och Litauen. De är framförallt specialiserade på list-tillverkning. 

Södra har under året även sålt Södra Wood Grimslöv samt dotterbolaget UAB SIWood i Litauen till Sörnsen Holzleisten.

– Nu säljs även den norska verksamheten till samma köpare. Vi har ett bra samarbete med Sörnsen som idag är en av våra huvudleverantörer. Övertagandet av Södra Wood AS ger Sörnsen en större del av värdekedjan där de med en konkurrenskraftig produktion och vår starka sälj- och distributionsorganisation, kan utveckla den interiöra affären i Norge på ett positivt sätt. Genom försäljningen skapas ett starkare, stabilare och konkurrenskraftigare företag, säger Peter Karlsson, segmentschef Interiör, i ett pressmeddelande. 

Verksamheten i Norge omfattar två produktionsenheter av list och folierad mdf i Brumunddal respektive Engesetdal, två distributionscentraler i Brumunddal och Namsos samt en marknadsorganisation placerad i Gardemoen. Totalt berörs ett 70-tal medarbetare av försäljningen.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 29 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste