Hallå där Marit Bohlin...

...som visar upp bilden av familjeskogsbruket på sitt instagramkonto 
­­­@skogenviarver.

 

Marit Bohlin.Foto: Privat

Vem är du?

– Jag är 32 år och kommer från Älvdalen i Norra Dalarna. Där bedriver min familj turism- och skogsverksamhet. Jag är utbildad till jägmästare, jobbar på sågverk,  har stort intresse för byggnadsvård och gillar att träna. Jag är född och uppvuxen i skogen och brinner för famljeskogsbruket.

Hur kom det sig att du startade instagramkontot skogenviarver?

– Jag vill visa upp vår vardag inom familjeskogsbruket. Vilka val vi gör och varför, samt visa skogens många olika skepnader och stadier. Jag anser att bilden som visas upp i dag är lite snedvriden så därför startade jag upp detta.

Vad har du gjort innan?

– Jag har läst till jägmästare och sedan arbetat på sågverk samt inom fastighetsbranschen Innan dess jobbade jag på skidanläggning.

Vad betyder skogen för dig personligen?

– Otroligt mycket. Den ger energi både psykiskt och fysiskt i form av mat. Den växer och förändras hela tiden, den är levande. Den ger oss massvis med produkter som vi använder i vår vardag och som gör att vi är klimatsmarta.

I vilken skog trivs du allra bäst?

– Jag trivs bäst i en ungskog med träd som är kring  fem-tio år. Man kan nästan känna hur det knakar av växtlighet. Att vandra i skogen på hösten är också en favorit och se alla färger.

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste