Svensk älg i hundmaten

Doggy använder den svenska skogens råvaror i sin nya hundmat.

Doggy lanserar en hundmat gjord på svensk älg. Foto: Doggy

Intresset för att äta svenskt är stort. Nu börjar även allt fler hundägare tänka mer på vad de serverar sina husdjur. Enligt Doggy är trenden en ökad efterfrågan på svenska produkter, med naturliga råvaror och utan spannmål. Senast i raden är ett våtfoder gjord på skogens konung.

– Det är dags att ta svenska skogen till djurfoderhyllorna! Vi lanserar i höst ett våtfoder med smak av älg, tillagat på endast svenska råvaror. Just de svenska råvarorna är en väldigt viktig komponent i denna produkt, säger Frida Bresander, Brand manager, Doggy, i ett pressmeddelande.

Doggy bitar i sås med älg, är ett helfoder som funkar som det är eller som en topping på torrfoder. Hundmaten kommer i en återvinningsbar Tetra Recart. En förpackning som i sammanhanget med hundmat är ovanlig, men Doggy hoppas att den ska bli lika populär som tetran för krossade tomater. 

– För oss är det viktigt att tänka på hållbarhet i alla led. Till exempel så drivs vår fabrik i Vårgårda helt och hållet på 100% förnyelsebar energi och matrester och spill från produktionen återvinns till biogas, säger Frida Bresander.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste