Dokumentären Jag är jägare har släppts

Varför blir det ofta en hätsk ton mellan jägare och icke-jägare i samtal om jakt i Sverige? 

Helene Tivemark började ställa sig frågan om varför ofta är en hätsk ton mellan jägare och icke-jägare. Nu har hon gjort en dokumentär om jakt. I dokumentären Jag är jägare berättar personer med olika bakgrund och perspektiv om sin syn på jakt och att jaga. Filmen har producerats i samarbete med Studiefrämjandet, Svenska Jägareförbundet och Svenska Kennelklubben. 

 

Syftet med dokumentären är att främja kunskap om vad jakt kan vara och innebära, utifrån filmens fyra teman viltmaten, naturvården, Jägarskolan och jakthunden. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera