70 miljoner till forskning om Biobaserad samhällsekonomi

14 projekt inom cirkulär och biobaserad ekonomi får miljonbidrag av Formas forskarråd. 

I den femte utlysningen inom Formas satsning Biobaserad samhällsekonomi beviljas 71 miljoner kronor till totalt 14 projekt inom cirkulär och biobaserad ekonomi. Foto: mostphotos

Projekten handlar bland annat hållbara affärsmodeller för skogliga värdekedjor. 

- Den här forskningen är mycket angelägen och ligger i linje med regeringens satsningar på strategiska samverkansprogram inom cirkulär- och biobaserad samhällsekonomi, säger Camilla Lehorst, ansvarigt kansliråd på näringsdepartementet, i ett pressmeddelande. 

I denna omgång har projekten ett samhällsvetenskapligt och humanistiskt fokus. 

 - Projekten som beviljas medel har ett samhällsvetenskapligt och humanistiskt fokus, vilket behövs för att vi ska få en mer komplett bild av de möjligheter och hinder som finns just nu i den pågående omställningen, säger Karin Perhans, ansvarig forskningssekreterare, i pressmeddelandet. 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera