Ny ligninlinje invigd vid Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker

​Måndagen den 2 oktober invigdes den nya småsäckspaketeringen för lignin. Den nya säckstorleken medför att Domsjös lignin nu kan säljas på helt nya marknader.

 

Landshövding Gunnar Holmgren klipper bandet under överinseende av Domsjö Fabrikers vd Lars Winter. Foto: Domsjö Fabriker

Den nya linjen för småsäckspaketering är en investering på cirka 30 miljoner kronor och gör det möjligt att packa ligninet i små säckar om 25 kilo.

– Det innebär att vi kan nå en helt annan kundkrets. Det finns ett stort antal kunder som inte har möjlighet att hantera så stora säckar som 600 kilo, säger vd Lars Winter i ett pressmeddelande. 

– Det största användningsområdet för vårt lignin är idag som tillsatsmedel i betong där stora säckar föredras. Nu ser vi fram emot att nya marknader där lignin i små säckar efterfrågas, säger han. 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

 

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera