Johansson lämnar LRF Sydost

Efter sju år som regionsordförande väljer Lars-Johan Johansson att lämna sin post. Nu har arbetet med att hitta en ersättare inför nästa år börjat.

Lars-Ove Johansson kommer att sluta som ordförande för LRF Sydost nästa år. Foto: Anette Hohner

Region Sydost har 16 000 medlemmar i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Det är i detta område som Lars-Johan varit ordförande sedan 2010. Innan dess satt han i regionstyrelsen sedan 1998.

Men Lars-Oves allra första engagemang i LRF var som ledamot i styrelsen för lokalavdelningen Berga 1992. Mellan åren 2003 till 2009 var han ordförande i lokalavdelningen samt engagerad i LRF:s kommungrupp i Ljungby.

–  Jag har haft ett av de roligaste förtroendeuppdrag man kan få, men nu är det dags att lämna över till yngre krafter, säger Lars-Ove Johansson, i ett pressmeddelande.

Händelserika år

Vice ordförande Håkan Lundgren har uppskattat samarbetet med Lars-Ove.

–  Det har varit händelserika år och Lars-Ove har lagt ner ett otroligt stort arbete för LRF, säger Håkan. Som ordförande har han alltid strävat efter att göra det bästa av situationen utifrån rådande förutsättningar och han har varit lyhörd, strävat efter att vara tillgänglig och möta många medlemmar. 

Skapa medlemsnytta

Förutom att ha varit regionordförande har Lars-Johan drivit ett företag med köttdjur och växtodling tillsammans med sina söner. Gården ligger strax utanför Lagan i Ljungby kommun.

– Jag har varit aktiv i LRF väldigt länge och det viktiga påverkansarbetet som vi gör för och med våra medlemmar är ett ständigt pågående arbete. Vi står inför stora utmaningar även i framtiden, bland annat för att bevaka och arbeta med frågor som rör produktion och ägande- och brukanderätt i både jord- och skog. Jag har tillsammans med styrelse och personal under de här åren tagit ytterligare steg på vägen mot att skapa medlemsnytta och skjuta fram positionerna i våra frågor, nu önskar jag att min efterträdare fortsätter med dessa frågor och önskar en ny ordförande lycka till, avslutar Lars-Ove.

En ny ordförande ska väljas på regionstämman i mars 2018.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste