Absolut kör klimatsmart

De svenska transporterna av Absolut Vodka körs från den första juli på HVO. Bränslet går att köra i samma lastbilar så fordonsparken förblir densamma. 

Absolut Vodka transporteras numera i bilar som drivs av HVO inom Sverige. Foto: Absolut Company

– Vi har valt att gå över helt till HVO som drivmedel i transporterna från Åhus till våra distributörer i Holm, Strängnäs och Kungsängen, berättar Petra Åkerblom, som är ansvarig för upphandling av åkerier och transporter för Absolut Vodka, i ett pressmeddelande.

Åtgärden är ett relativt enkelt sätt att minska utsläppen av växthusgaser. För Absolut handlar det om runt 100 lastbilar som går från diesel till HVO. Det innebär en utsläppsreducering på 50 ton om året.

De lokala transporterna i Åhus sker redan i dagsläget med HVO som framställts av slaktavfall. Absolut samarbetar med åkeriet Van Dierens i Åhus som kan garantera tillräckliga volymer HVO som uppfyller deras krav på att inte innehålla palmolja.

– Det är lite dyrare än vanlig diesel, men det är en viktig fråga för oss, för hela samhället, säger Petra Åkerblom.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera