Misstänkta för artskyddsbrott fria

Två personer greps i sommras misstänkta för förberedelse till grovt artskyddsbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. De har nu släppts.

Den man och kvinna som tidigare i somras häktats för artskyddsbrott har släppts på fri fot rapporterar P4 Jämtland.

De båda var misstänkta för att ha plockat artskyddade orkidéer och ägg. Enligt tidigre uppgifter fanns det även misstankar om involvering i en internationell liga som ägnar sig åt försäljning av dessa typer av rariteter.

Bengt Svensson, åklagare, säger till P4 Jämtland att det inte finns någon bevisning som kan styrka de brott de misstänkts för.

– Vi har inte fått fram någon bevisning om att de har tagit några ägg eller att de skulle ha begått några grova brott menar Svensson.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera