Misstänkta för artskyddsbrott fria

Två personer greps i sommras misstänkta för förberedelse till grovt artskyddsbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. De har nu släppts.

Den man och kvinna som tidigare i somras häktats för artskyddsbrott har släppts på fri fot rapporterar P4 Jämtland.

De båda var misstänkta för att ha plockat artskyddade orkidéer och ägg. Enligt tidigre uppgifter fanns det även misstankar om involvering i en internationell liga som ägnar sig åt försäljning av dessa typer av rariteter.

Bengt Svensson, åklagare, säger till P4 Jämtland att det inte finns någon bevisning som kan styrka de brott de misstänkts för.

– Vi har inte fått fram någon bevisning om att de har tagit några ägg eller att de skulle ha begått några grova brott menar Svensson.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera