Ny virkesterminal i Backe

Med hjälp av ett klimatbidrag från EU om 5,7 miljoner kommer virke att lastat om från lastbil till tåg i Backe i Jämtland.

Robert Uitto, regionråd i region Jämtland Härjedalen, säger till nyhetskanalen att utvecklingen inom branschen går mot järnvägstransporter snarare än lastbilstransporter.

– På sikt säger man själv ifrån näringen att man kommer föra över transporten till järnväg, och det är klart att det kommer vara en märkbar skillnad för miljön, säger han till SVT.
 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera