Maskinutbildning med jobbgaranti

Det finns ett stort behov av fältservicetekniker. Trots det är det svårt att rekrytera. En tvåårig Yrkeshögskoleutbildning i Ljungby har fortfarande platser kvar inför hösten. 

Branschen ropar efter fältservicetekniker och än finns det platser på utbildningen i Ljungby. Foto: Arkivbild

I dagsläget finns det ett stort behov av kompetenta servicetekniker och även i framtiden vill branschen se fler tekniker. Enligt skolan har i stort sett alla som gått utbildningen fått jobb efter studierna och många har blivit lovade en anställning redan efter den första praktikperioden.

Utbildningen på utvecklingscentrum för Servicetekniker samarbetar bland annat med Maskinleverantörerna, Ljungby Maskin, Swecon, Konecranes, Komatsu, Linde, Gremo, Toyota Materiel Handling, SP Maskiner, Svetruck, STILL, Rottne, Cramo, John Deere Forestry och Atlas Copco.

Kursen börjar den 28 augusti så det finns fortfarande möjlighet för den som är intresserad att söka.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera