Förbättrat resultat och högt tempo mot att bli bredare bank

Landshypotek Bank förbättrar resultatet och fortsätter att växa. Första halvåret visar banken ett rörelseresultat, exklusive nettoresultat av finansiella transaktioner, om 190,7 miljoner kronor.

Med nettoresultatet av finansiella transaktioner, som varierar stort mellan kvartalen, landade rörelseresultatet på 147,8 (202,8) för första halvåret.

– Vi visar ett starkt resultat samtidigt som vi fortsätter att investera i utvecklingen av banken, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tillförordnad VD, Landshypotek Bank i ett pressmeddelande.

Både utlåning och inlåning fortsätter att öka. Banken har 67,2 (65,7) miljarder kronor i utlåning och 12,4 (11,3) miljarder kronor i inlåning. Kostnaderna ligger på samma nivå som förra året och kreditförlusterna minskar.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera