Förbättrat resultat och högt tempo mot att bli bredare bank

Landshypotek Bank förbättrar resultatet och fortsätter att växa. Första halvåret visar banken ett rörelseresultat, exklusive nettoresultat av finansiella transaktioner, om 190,7 miljoner kronor.

Med nettoresultatet av finansiella transaktioner, som varierar stort mellan kvartalen, landade rörelseresultatet på 147,8 (202,8) för första halvåret.

– Vi visar ett starkt resultat samtidigt som vi fortsätter att investera i utvecklingen av banken, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tillförordnad VD, Landshypotek Bank i ett pressmeddelande.

Både utlåning och inlåning fortsätter att öka. Banken har 67,2 (65,7) miljarder kronor i utlåning och 12,4 (11,3) miljarder kronor i inlåning. Kostnaderna ligger på samma nivå som förra året och kreditförlusterna minskar.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera