Förundersökningen mot Stora Ensos roll i skogsbranden inte klar

För tre år sedan härjade i Västmanland vad som kom att bli den största skogsbranden i modern historia. En av Stora Ensos entreprenörer tros ha startat branden. 

Skogsbranden i Västmanland ett år senare. Foto: Carolina Wahlberg

Branden startade troligen av Stora Ensos entreprenörers markberedare och när maskinföraren larmade brann ett område på cirka 30 gånger 30 meter. Branden kom att få enorma konsekvenser. Efter branden startades en förundersökning som gäller frågan om allmänfarlig vårdslöshet. Om skogsbolaget fälls riskerar de att få böter. 

– Skulle något av bolagen fällas så får de en företagsbot i sådana fall, om det nu blir aktuellt. Men nu har vi ju inte väckt något åtal ännu, och Stora Enso har begärt att komplettera med synpunkter och material vilket de gjort vid ett antal tillfällen innan jag prövar frågan, säger åklagare Christer Sammens som leder förundersökningen, till p4 Västmanland.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera