Skogsbrand utanför Uppsala under kontroll

Under måndagen bröt en skogsbrand ut vid naturreservatet Lunsen söder om Uppsala. Branden är omringad och nu återstår bara släckningsarbete. 

Brandområdet omfattar ungefär 50.000 kvadratmeter och till en början spred sig skogsbranden snabbt. Under tisdagen bedöms det inte längre vara någon risk för fortsatt spridning. En mindre brand i Enköping uppstod även meddelade Storstockholms brandförsvar på sin twitter. 

På många håll i landet är det mycket torrt och det råder eldningsförbud vilket har fått Södertörns brandförsvarsförbund att göra en brandpodd med tema eldningsförbud. 

 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 01 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera