Handelsdelegation från Mexiko besökte Elmia Wood

Många utländska besökare besökte Elmia Wood detta år. Bland annat kom en handelsdelegation på sex personer från för att att knyta kontakter och inhämta kunskap och goda exempel kring hållbart skogsbruk.

Nicolas Urbina från Business Sweden och Germanico Galicia Garcia, utvecklingschef inom mexikanskt skogsbruk är nöjda med besöket på Elmia Wood. Foto: Elin Fries 

Det är första gången Germanico Galicia Garcia, utvecklingschef inom mexikanskt skogsbruk, är i Sverige. Han är på Elmia Wood tillsammans med fem andra personer för att såväl knyta kontakter som finna spännande investeringar. Det är Business Sweden som arrangerar besöket till Elmia Wood för beslutsfattare och representanter från den Mexikanska skogsindustrin.

– I norra Sverige är skogarna påfallande lika de vi har i delar av Mexiko med tempererad barrskog, säger Germanico Galicia Garcia. 

Skogsbruket är dock inte lika teknologiskt utvecklat och den mexikanska handelsdelegationen söker därför lämpliga maskiner och tekniska lösningar inom skogsbruk, men framförallt handlar besöket om att få investerare att inse att det finns en stor potential i skogsbruket i Mexiko. 

I och med de liknande förutsättningarna för skogsbruk som finns i de två länderna var det att det var naturligt att snegla mot Sverige nu när Mexiko vill starta en större export av träråvaror, säger Germanico Galicia Garcia.

Mexiko dras med ett handelsunderskott inom skogsbruk på dryga 55 miljarder kronor. Det handlar framförallt om brist på trä, massa och pappersprodukter, men också på maskiner och tekniska lösningar inom skogsbruk. På mässan söker delegationen främst svenska kontakter och Germanico Galicia Garcia berättar att han haft flera spännande möten. 

– Ingenting är bestämt än, men det kändes bra, säger han. 

Germanico Galicia avslutar med att uppmana svenska företag och skogsintresserade att besöka Expo Forestal i Mexiko nästa år. Mässan hålls vartannat år i Guadalajara, Mexiko. 

 

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 juli 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste