Future Forests lanserar kortfilmer om om skogen

Forskningsprogrammet Future Forests har publicerat två kortfilmer om skogen. Klimat, biologisk mångfald, friluftsliv, energi, förnybara material och en levande landsbygd - står med på agendan. I höst släpps ytterligare tre kortfilmer.

– Skogen är viktig för alla i Sverige – och därför måste vi prata om skogen, säger Annika Nordin, programchef för framtidsplattformen Future Forests vid Sveriges lantbruksuniversitet i ett nyhetsbrev från SLU. Den berör oss alla – och faktiskt kan alla svenskar kalla sig skogsägare, eftersom statliga Sveaskog är en av de största skogsägarna. Pressbild SLU. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU.

Under åtta år har forskningsprogrammet Future Forests tillsammans med skogliga aktörer sökt svaret på hur skogen bäst ska nyttjas. Forskarna har arbetat tvärvetenskapligt – forskningen handlar om träden och naturen, men också om människan och samhället. Nu sammanfattas resultaten i fem kortfilmer.

– Det är en stor utmaning att använda skogen så att den räcker till alla behov, säger Annika Nordin, i SLUs nyhetsbrev och fortsätter:

– Med filmerna hoppas vi uppmuntra människor att prata om vad skogen kan ge oss. För skogens framtid påverkar oss alla vare sig vi bor i staden eller på landet, säger hon.

På Facebook och Instagram går det att hitta filmer och små teasers som filmteamet lagt ut, under hashtaggen #Vimåsteprataomskogen.

5 filmer om Future Forests

Skogens roll i det nya klimatet
Så klarar skogen klimatförändringen
Variationsrikt skogsbruk (publiceras i september 2017)
Skogens skönhet – eller finskog och fulskog (publiceras i september 2017)
Skogen och vattnet (publiceras i september 2017)

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 juli 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera