Future Forests lanserar kortfilmer om om skogen

Forskningsprogrammet Future Forests har publicerat två kortfilmer om skogen. Klimat, biologisk mångfald, friluftsliv, energi, förnybara material och en levande landsbygd - står med på agendan. I höst släpps ytterligare tre kortfilmer.

– Skogen är viktig för alla i Sverige – och därför måste vi prata om skogen, säger Annika Nordin, programchef för framtidsplattformen Future Forests vid Sveriges lantbruksuniversitet i ett nyhetsbrev från SLU. Den berör oss alla – och faktiskt kan alla svenskar kalla sig skogsägare, eftersom statliga Sveaskog är en av de största skogsägarna. Pressbild SLU. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU.

Under åtta år har forskningsprogrammet Future Forests tillsammans med skogliga aktörer sökt svaret på hur skogen bäst ska nyttjas. Forskarna har arbetat tvärvetenskapligt – forskningen handlar om träden och naturen, men också om människan och samhället. Nu sammanfattas resultaten i fem kortfilmer.

– Det är en stor utmaning att använda skogen så att den räcker till alla behov, säger Annika Nordin, i SLUs nyhetsbrev och fortsätter:

– Med filmerna hoppas vi uppmuntra människor att prata om vad skogen kan ge oss. För skogens framtid påverkar oss alla vare sig vi bor i staden eller på landet, säger hon.

På Facebook och Instagram går det att hitta filmer och små teasers som filmteamet lagt ut, under hashtaggen #Vimåsteprataomskogen.

5 filmer om Future Forests

Skogens roll i det nya klimatet
Så klarar skogen klimatförändringen
Variationsrikt skogsbruk (publiceras i september 2017)
Skogens skönhet – eller finskog och fulskog (publiceras i september 2017)
Skogen och vattnet (publiceras i september 2017)

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 juli 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste