Stora Enso stänger pappersmaskin vid Kvarnsvedens bruk

På grund av minskad efterfrågan av tidningspapper i Europa stängs nu en av Stora Ensos pappersmaskiner i Kvarnsvedens bruk. Beskedet om nedstängning har varit känt sedan februari men i går lades produktionen ner helt. 

Pappersmaskinen hade en årlig kapacitet på 100 000 ton superkalandrerat obestruket journalpapper, men nedläggningen av pappersmaskinen vid Kvarnsvedens bruk påverkar inte Stora Ensos totala utbud av SC-paper. Istället fortsätter företaget att tillverka SC-papper av en annan pappersmaskin vid Kvarnsvedens bruk samt vid Maxau-bruket i Tyskland och Langerbrugge-bruket i Belgien. Koncernens SC-kunder betjänas också av Dawang-bruket i Kina.

Antal medarbetare som påverkas av de planerade åtgärderna kommer att fastställas senare under året. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 22 juni 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera