Setra expanderar verksamheten i Malå

Setra förväntar sig 20 procents ökning av produktionsvolymen i anläggningen i Malå. Därför anställs nu ett 15-tal personer.

I Malå producerar Setra sågade och förädlade trävaror  och enhetens hyvleri har nyligen byggts om och uppdaterats för att utöka produktionsvolymen av interiöra produkter, såsom högkvalitativa golv och paneler.

Hans Liljeström, platschef Setra i Malå. Setra planerar att utöka produktionen från i början av hösten. Introduktion och utbildning av de nyrekryterade planeras att genomföras under augusti månad.
Foto: Setra


Produktionen av sågade trävaror beräknas att öka från 170 000 kubikmeter  sågade varor/år till ca 215 000 kubikmeter sågade varor per/år. Produktionsvolymen av förädlade produkter förväntas ökas till ca 47 000 kubikmeter per år.

Den ökade produktionsvolym innebär att Setra nyrekryterar. Totalt rör det sig om 15-talet nya tjänster och det är framförallt operatörer, elektriker, mekaniker och truckförare som kommer anställas.

– Det är med stor entusiasm som vi planerar för vår utökade verksamhet här i Malå. Vi ser en stor efterfrågan på högkvalitativa interiörprodukter och är glada att kunna erbjuda våra kunder ytterligare volymer av både golv och innerpanel av bästa sort från och med i höst, säger Setras platschef Hans Liljeström, i ett pressmeddelande. 

Planen är att utöka produktionen från i början av hösten. Introduktion och utbildning av de nyrekryterade planeras att genomföras under augusti månad.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste