Kommunerna i Sverige bildar allt fler naturreservat

Merparten av Sveriges naturreservat har bildats av länsstyrelser men under de senaste åren har även många kommuner börjat skydda mark, främst i tätortsnära lägen. 

Kommunerna i Sverige bildar allt fler naturreservat. I Skåne har har 40 kommunala naturreservat med en yta på totalt 2112 hektar bildats. Foto: mostphotos

– Arbetet med kommunala naturreservat är positivt och vi hoppas att fler kommuner i länet inspireras av allt som görs, säger Christer Persson, biträdande enhetschef på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande. 

Efter nio nya beslut under 2016, har Sverige 387 kommunala naturreservat på totalt 42 000 hektar. Merparten av Sveriges naturreservat har bildats av länsstyrelser men under de senaste åren har även många kommuner börjat skydda mark, främst i tätortsnära lägen. En studie visar att 68 procent av kommunerna ser behov av att skydda mer tätortsnära områden.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera