Motorsågskedjan X-CUT visas upp på Elmia Wood

Husqvarnas nya motorsågskedja X-CUT får världspremiär på Elmia Wood. Med den senaste teknologin har Husqvarna utvecklat en kedja som sågar snabbare med mindre vibrationer.

Husqvarna har lovat att deras kedjespecialister kommer finnas på plats i montern på Elmia Wood för att svara på frågor. Foto: Husqvarna

Husqvarna X-CUT SP33G presenterades i höstas på vissa marknader, bland annat i Sverige. Men på världens största skogsmässa är den för alla andra en världsnyhet. 

Den nya kedjan har investerat i en ny produktionsenhet för att realisera den absolut senaste teknologin, en fabrik i närheten av Elmia Wood – i Huskvarna.

Kedjan finns än så länge i en version, med olika antal drivlänkar. Det är den vanligaste för motorsågar med delningen 0,325 tum och 1,3 mm spårvidd. Fler typer är under utveckling.

Snabbare med lägre vibrationer

X-CUT skiljer sig från jämförbara produkter genom att såga snabbare med lägre vibrationer. Den håller skärpan längre än konkurrerande kedjor på marknaden och levereras förspänd, vilket gör att den kan användas effektivt från första stund och inte behöver filas lika ofta.

– X-CUT är utvecklad för att fungera optimalt med Husqvarnas motorsågar, säger Hanna Nordquist, i ett pressmeddelande. 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste