Stora Ensos nya tryck- och stansmaskin är i full produktion

Den nya tryck- och stansmaskinen för wellpappförpackningar, är nu installerad. Med den nya maskinen kan man trycka med mindre färg och mer detaljerat tryck.

Peter Torstensson, Nordenchef för Stora Ensos wellpappverksamhet vid den nya tryck- och stansmaskin för wellpappförpackningar i Jönköping.

– Marknadens krav på effektivt producerade förpackningar med högkvalitativt tryck växer ständigt och med denna investering säkerställer vi att vi även fortsättningsvis kan ligga i framkant med vårt kunderbjudande, säger Peter Torstensson, Nordenchef för Stora Ensos wellpappverksamhet, i ett pressmeddelande.

Med den nya maskinen kan man trycka med mindre färg och mer detaljerat tryck. Detta leder till att trycket blir skarpare och tydligare. 

Det har även installerats en kamera i varje färgverk som övervakar att tryckkvaliteten hela tiden håller en jämn och korrekt nivå. Om trycket av någon anledning inte håller måttet på något ark, så skjuts arket automatiskt bort från banan i maskinen. Denna utökade kameraövervakning leder till en förbättrad kvalitetssäkring av produkterna.
 

Investeringen i Stora Ensos svenska wellpappverksamhet kommunicerades i augusti ifjol och uppgick till totalt 60 miljoner kronor. Den innefattade i huvudsak en ny tryck- och stansmaskin i Jönköping, Bobst Masterline HD, vilket är en av de modernaste maskinerna på marknaden med tryck- och stansmöjlighet in-line (det vill säga inbyggd i ett flöde). Bobst Materline HD består av tryckverken Masterflex och stansen Mastercut.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste