Södra höjer priserna på deras barrsortiment

Efterfrågan på barrtimmer är hög och Södra förväntar sig att trenden fortsätter under sommaren och hösten. Därför höjer Södra priset på barrtimmer med 50 kr per mᶾfub.

 

Höjningen består av två delar - en höjning av prislistan och en premie för tidig kontraktering.  Foto: mostphotos

- Vi ser en stabil och hög efterfrågan av timmer under sommar och höst. De strategiska satsningar som gjorts vid Södras bruk innebär att förbrukningen av barrmassaved stadigt ökar. Att öka gallringsaktiviteten och inte vänta för länge med timmerskogen ligger i linje med Södras uppdrag att öka lönsamheten i våra medlemmars skogsbruk, säger Håkan Larsson, i ett pressmeddelande. 

Priserna på barrsortimenten höjs med:

25 kr/mᶾfub på talltimmer
25 kr/mᶾfub på grantimmer
25 kr/mᶾfub på klensortiment av barr
20 kr/mᶾfub på barrmassaved

Samtidigt införs en kontrakteringspremie på gran- och talltimmer på 25 kr/mᶾfub

De nya priserna och premien gäller från och med den 20 april.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera