Hit flyttar Skogsnolia

Nu är det bestämt var nästa Skogsnolia kommer hållas i juni nästa år. Mässan kommer att hållas i Håknäs, Vännäs kommun, cirka tre mil från Umeå.

Skogsnolias projektledare, Kristin Olsson är nöjd med den nya platsen.

– Det är ett fantastiskt bra och lättillgängligt område med både avverkningsbar skog och bra mässytor. Området är minst lika bra som det vi använt för de senaste mässorna, säger Skogsnolias projektledare, Kristin Olsson, i ett pressmeddelande. 

Det förra området gick inte längre att använda och sedan dess har ett intensivt arbete pågått för att hitta ett nytt lämpligt arbete. Ett krav på området är attt det ska finnas nog med avverkningsbar skog för maskintillverkarna. 

Foto: Skogsnolia

– Vi vill kunna erbjuda maskintillverkarna avverkningsbar skog men även gallrings- och röjningsytor för det småskaliga skogsbruket samtidigt som vi vill ha plan och öppen mark för att ge utställarna de bästa tänkbara förutsättningarna att kunna skapa attraktiva montrar, säger Kristin Olsson i pressmeddelandet. 

Området i Håknäs bedöms även fungera med all den logistik som en skogsmässa innebär.

–Mässområdet ligger centralt beläget och lätt åtkomligt både från söder via E4, från inlandet via Vännäs och från den flygplatsen i Umeå är det bara drygt 30 minuter. Det gör Skogsnolia till en av de skogsmässor i världen som är enklast att ta sig till, säger Kristin Olsson i pressmeddelandet. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste