SCA avvisar bud

SCA har avvisat bud på både sin skogsdel och sin hygiendel som ska styckas av i två olika företag skriver Dagens Nyheter.

Budet på SCA:s hygienproduktsverksamhet var enligt tidningen 225 miljarder kronor och lades före stämman den 5 april. Bud ska dock ha avvisats enligt källor till DN.


Budet på skogsdelen låg enligt en uppgift på 45 miljarder kronor och enligt en annan källa på 70 miljarder kronor. Även dessa bud har avvisats.

Det mesta talar dock för att SCA först kommer att börsnotera de två bolagen och därmed få en värdering av marknaden enligt flera analytiker. På så vis kommer de undan eventuella jävsituationer.

Om man avvaktar noteringen innebär det att ett eventuellt uppköp kommer ske först om ett år.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 19 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera