SCA avvisar bud

SCA har avvisat bud på både sin skogsdel och sin hygiendel som ska styckas av i två olika företag skriver Dagens Nyheter.

Budet på SCA:s hygienproduktsverksamhet var enligt tidningen 225 miljarder kronor och lades före stämman den 5 april. Bud ska dock ha avvisats enligt källor till DN.


Budet på skogsdelen låg enligt en uppgift på 45 miljarder kronor och enligt en annan källa på 70 miljarder kronor. Även dessa bud har avvisats.

Det mesta talar dock för att SCA först kommer att börsnotera de två bolagen och därmed få en värdering av marknaden enligt flera analytiker. På så vis kommer de undan eventuella jävsituationer.

Om man avvaktar noteringen innebär det att ett eventuellt uppköp kommer ske först om ett år.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 19 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera