Södra behåller en hyvellinje vid sågverket i Torsås

Förutom hyvellinjen kommer även råspontluckelinjen vid sågverket behållas. Beslutet innebär att sju uppsagda får behålla jobben i Torsås.

Den ursprungliga planen var att sluta såga den 30 juni i år och stänga ner justerverk och hyvleri den 31 oktober.

Södra behåller viss verksamhet vid sågverket i Torsås. Foto: mostphotos

– Vi kommer att förlänga sågningen i Torsås till den 31 oktober, för att därefter stänga ner. Förlängningen beror på att vi behöver stötta sågverket i Långasjö med varor under den tid de monterar den nya klenlinjen, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood, i ett pressmeddelande. 

Södra vill fortsättningsvis behålla en hyvellinje för att kunna hyvla mer i egen regi. Idag hyvlas en del volymer hos andra aktörer. I och med att hyvleriet behålls blir en logisk följd att också ha kvar råspontlucketillverkningen.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera