Södra behåller en hyvellinje vid sågverket i Torsås

Förutom hyvellinjen kommer även råspontluckelinjen vid sågverket behållas. Beslutet innebär att sju uppsagda får behålla jobben i Torsås.

Den ursprungliga planen var att sluta såga den 30 juni i år och stänga ner justerverk och hyvleri den 31 oktober.

Södra behåller viss verksamhet vid sågverket i Torsås. Foto: mostphotos

– Vi kommer att förlänga sågningen i Torsås till den 31 oktober, för att därefter stänga ner. Förlängningen beror på att vi behöver stötta sågverket i Långasjö med varor under den tid de monterar den nya klenlinjen, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood, i ett pressmeddelande. 

Södra vill fortsättningsvis behålla en hyvellinje för att kunna hyvla mer i egen regi. Idag hyvlas en del volymer hos andra aktörer. I och med att hyvleriet behålls blir en logisk följd att också ha kvar råspontlucketillverkningen.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera