Instruktionsfilm om hyggesfritt skogsbruk ska inspirera

Skogforsk ska i samarbete med SLU leda produktionen av en film om hyggesfritt skogsbruk. Filmen ska vända sig till skogsägare, förvaltare, entreprenörer och virkesköpare, och är avsedd att inspirera till ett mer variationsrikt skogsbruk.

Instruktionsfilmen om hyggesfritt skogsbruk blir av efter att Formas har beviljat ett bidrag på 500 000 kronor, rapporterar SLU. 

Foto: mostphotos

I filmen kommer forskare och praktiker att dela med sig av sina erfarenheter. Den ska så långt som möjligt ge både praktisk vägledning och inspiration för den som planerar skötseln eller utför avverkningar inom hyggesfritt skogsbruk. Filmen kommer inte bara visa  plockhuggning av enskilda träd, utan även visa att det finns många andra sätt att sköta skogen som också kan upplevas  som hyggesfria. 

Inspelningen görs under sommaren och hösten 2017, och i december 2017 ska filmen vara färdigställd.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera