Instruktionsfilm om hyggesfritt skogsbruk ska inspirera

Skogforsk ska i samarbete med SLU leda produktionen av en film om hyggesfritt skogsbruk. Filmen ska vända sig till skogsägare, förvaltare, entreprenörer och virkesköpare, och är avsedd att inspirera till ett mer variationsrikt skogsbruk.

Instruktionsfilmen om hyggesfritt skogsbruk blir av efter att Formas har beviljat ett bidrag på 500 000 kronor, rapporterar SLU. 

Foto: mostphotos

I filmen kommer forskare och praktiker att dela med sig av sina erfarenheter. Den ska så långt som möjligt ge både praktisk vägledning och inspiration för den som planerar skötseln eller utför avverkningar inom hyggesfritt skogsbruk. Filmen kommer inte bara visa  plockhuggning av enskilda träd, utan även visa att det finns många andra sätt att sköta skogen som också kan upplevas  som hyggesfria. 

Inspelningen görs under sommaren och hösten 2017, och i december 2017 ska filmen vara färdigställd.

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

När staten övergivit allemansrätten ska den sluta gälla

Svenska staten har slutat bry sig om att allemansrättens skyldigheter att hänsyn och varsamhet ska gälla, men upprätthåller förstås rättigheterna att få inkräkta på andra personers egendom och missbruka denna. Fast när staten inte gör sin del och struntar i brott mot hänsyn och varsamhet, så bör även markägarens skyldigheter upphöra. Kort sagt är det dags att på egen hand upphäva allemansrätten.

Kommentera