Nytt rekord för den globala flishandeln

Det sker allt mer handel med träflis och förra kvartalet slog tidigare rekord. Sverige står tillsammans med Finland och Turkiet för 30 procent av världshandeln. 

Det går stadigt framåt för handel med flis och Sverige tillhör en av de större importörerna. Foto: Thomas Enqvist, Mostphotos

I Sverige och Finland går majoriteten av träflisen till massaindustrin medan i Turkiet används fliset till en snabbt växande MDF-industri, rapporterar Wood Resource Quarterly. Finland fortsätter vara beroende av import av träflis från Ryssland. 2016 importerade Finland nära 1,7 miljoner ton träflis till landets massafabriker, varav majoriteten kom från Ryssland.

 

Resterande 70 procent av världshandeln står länder i Stillahavsregionen för, där Kina och Japan är de klart största importörerna. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

#Meskoog

#Metoo-kampanjen blir säkerligen en vattendelare när det gäller umgänget mellan män och kvinnor. Man ska vara tondöv när det gäller att läsa av samhällsdebatten om man fortsätter med skamliga tonfall och grepp mellan könen. Kort sagt: det gäller att hålla tassarna och tonsillerna i styr!
I och för sig verkar det ofta handla om andra saker än sex. Få män är väl så dumma att de tror att en kvinna skälvande av åtrå kommer att kasta sig om halsen på den man som tafsat på henne och verbalt gått över gränsen. (I och för sig finns det damer som också burit sig illa åt.)

Kommentera